Mette tours France

Mette tours France

Mette gaat in het tweede deel van de serie weer samen met Jort op stap. Hun moeder en vader moeten vlak voor het einde van de Tour de France een groep journalisten naar Parijs brengen. Het vliegtuig zit er vol mee. Mette mag zelfs meehelpen met Roy, de steward.
Mette en Jort logeren deze keer bij een vriendin van Mette’s moeder, midden in Parijs. En daar beginnen ook meteen de avonturen als Mette een ketting koopt bij een illegale verkoper aan de voet van de Sacre Coeur. Er volgt uiteindelijk een achtervolging, worden Mette en Jort opgesloten en ziet het er zo 1, 2, 3 niet goed voor ze uit. Gelukkig maar dat Mette vaak van die zotte invallen heeft. Ook in dit verhaal hebben de prothese van Jort en de adoptie achtergrond van Mette weer een plaatsje. Soms kan dat ook zo maar goed van pas komen, of juist heel verwarrend werken.
De avonturen lopen maar net goed af, maar dan zijn Mette en Jort zelfs beroemd en krijgen ze een beloning.
De illustrator Samantha Loman heeft weer prachtige tekeningen gemaakt, ook met behulp van foto’s van Parijs.
De weetjes aan de zijkanten van de bladzijden staan weer vol interessante dingetjes die je dan zomaar weer weet na het lezen van het boek. Wist je bijvoorbeeld dat er per jaar wel 6 miljoen mensen naar de Eiffeltoren gaan? Dat bedoel ik nou. Je leest een leuk en spannend boek en je leert er zomaar iets bij!

Uitgeverij Kok/Callenbach

Volg ons op facebook  

Terug