Boeken

 30

Het adoptieboek

 14

Opvoeden zonder angst

 16

Het oppasboek

17

Leuke meiden die
nog bidden voor het eten

18

Je hoeft niet morgen
dood te gaan

13

Stewardess @ work

 48

Stewardess van
Amsterdam tot Zanzibar
   

 6

Mette goes China

 france-674x1024

Mette tours France

 cover-mettelovesNY_HR

Mette loves NY
 30
Het Adoptieboek Stap voor Stap
ISBN 9059114604
Stress Tijdens de AdoptieProcedure Iedere adoptie is een unieke belevenis voor degenen die zich er rechtstreeks of zijdelings mee verbonden voelen. Voorbereiden op een zwangerschap is een doodnormale zaak, er zijn legio boeken over geschreven.
In dit boek wordt ingegaan op de voorbereiding tot adoptie. Op positieve toon word je meegenomen langs het grillige, onvoorspelbare en niet altijd gemakkelijke pad van de adoptie. Het Adoptieboek draagt ertoe bij dat je met een goed gevoel terug kunt kijken op een onvergetelijke tijd in je leven, de adoptieperiode.
Ook voor de
mensen aan de zijlijn, hulpverleners, familie en vrienden een verhelderend boek.
Illustratief wordt de problematiek door het eigen adoptieverhaal van de auteur. Zij adopteerde twee kinderen uit Kenia en beschrijft hoe zij daar sterker en gelukkiger uit kwam.
Het Adoptieboek verscheen ook in de Engelse taal.
The Adoption Handbook, Stress during
the Adoption Period.
ISBN 9059113152,

Uitgeverij Aspekt

NAAR BOVEN


 14
Opvoeden zonder angst
ISBN 905911423X
Dit boek geeft een andere kijk op opvoeden, kijkt verder dan de pasklare lijstjes van de beeldbuis die de opvoedproblemen wel op heel korte termijn lijken op te lossen. Herkenbare onzekerheid en angst staan centraal; bijvoorbeeld de angst dat een kind geen vriendjes zal krijgen, of wanneer het alleen naar boven loopt. Het kind dat verkering krijgt of juist niet, z´n eigen pad kiest of voor het eerst mag oversteken. Geeri Bakker neemt je mee als stressconsultant langs de beren die we op onze weg zien. Als moeder van twee adoptiekinderen schrikt zij er niet voor terug om ook de onzekerheden op het pad van de adoptieouder onder de loep te nemen. Het boek is een prettige mix tussen vakkundige adviezen en autobiografische anekdotes uit het leven van de auteur. Het boek is bedoeld voor alle ouders die niet alleen op zoek zijn  naar oplossingsgerichte lijstjes, maar ook verder willen en durven kijken. Met het vertrouwen dat ze hun kennis en intuitie gebruiken om hun kind het allerbeste te kunnen bieden.

Uitgeverij Aspekt

NAAR BOVEN


 16
Het Oppasboek
ISBN 9026961804
Oppassen betekent meer dan televisie kijken met een bak chips op schoot, terwijl er boven kinderen liggen te slapen. Misschien pas je een hele dag op, haal je de kinderen van school en eet je samen met ze. Maar ook als je alleen in de avonduren oppast kunnen je oppaskinderen wakker worden, hartverscheurend huilen of plotseling ziek worden. In Het Oppasboek kun je al je oppaservaringen en afspraken bijhouden en kunnen de ouders van je oppaskinderen noteren waar je allemaal op moet letten. Door de vele tips en ervaringsverhalen zul je extra genieten van de leuke oppasmomenten en een sterke, betrouwbare oppas zijn in benarde oppassituaties.
Het boek is nog via de auteur te bestellen.

Uitgeverij Unieboek

NAAR BOVEN


17
Leuke meiden die nog bidden voor het eten.
ISBN 9789043514149
Negen vrouwen, in de leeftijd van 25 tot 50 jaar worden uitgedaagd te verwoorden welke rol het geloof in hun leven speelt. Negen vrouwen die van het leven houden en de kerk en maatschappij een warm hart toedragen maken de lezer deelgenoot van hun leven.
Geloven anno 2007 bestaat uit meer dan stereotypen, lange rokken en dogma´s. Daar getuigen deze vrouwen van in een open en eerlijk verhaal. Ze nemen je mee naar hun favoriete liederen, Bijbelteksten en –verhalen, om uiteindelijk bij de kern van het leven uit te komen.
Vrouwen, meiden die zich thuis voelen in de kerk. Die inspiratie halen uit hun geloof, de ene dag wat meer dan de andere. Meiden met een uitstraling om ´u ´ tegen te zeggen en die het lef hebben zich kwetsbaar op te stellen. Herkenbare verhalen voor generatiegenoten wellicht. Verhalen die afrekenen met gevestigde beelden. Aanstekelijke verhalen: ook de lezer wordt uitgedaagd om zijn of haar eigen verhaal te vertellen.

Uitgeverij Kok

NAAR BOVEN


18
Je hoeft niet morgen dood te gaan
Om vandaag over je afscheid na te denken
ISBN 9789043515559
Er zijn twee zekerheden in het leven: geboren worden en sterven. Waar we veel geld en tijd besteden aan de voorbereidingen op de geboorte van een kind, lijkt er nog steeds een taboe te rusten op het afscheid nemen door de dood. Een taboe op de dood van een dierbare en ook op het nadenken over onze eigen dood. Dit boek maakt het mogelijk om sterven en doodgaan uit de koude taboesfeer te halen. De verschillende hoofdstukken zijn bedoeld om suggesties aan te dragen, inspiratie op te doen of een gesprek te beginnen. De verhalen zullen je diep in je hart raken door de eenvoud en de emotie.

Uitgeverij Kok

NAAR BOVEN


 13
Stewardess @ work
ISBN 9789043515320
Serveerster, politieagent, babyverzorgster, manager, communicatiedeskundige, toiletjuffrouw, brandweeragent, verpleegkundige, verloskundige, kok, veiligheidsadviseur, fotograaf, barkeeper, technicus, supernanny, detective, psycholoog of arts. Een greep uit het assortiment kwalificaties waaruit dit vak bestaat. Deze bestseller (inmiddels vierde druk) staat garant voor glamour, sterke verhalen, mooie reizen en een priveleven dat beheerst wordt door het vliegend bestaan.

Uitgeverij Kok

NAAR BOVEN


 48
Stewardess van Amsterdam tot Zanzibar
ISBN 9789043516143
Nadat Geeri Bakker ons in Stewardess @ work  inwijdde in haar enerverende leven als stewardess word je in dit boek deelgenoot van bizarre, spannende of ontroerende belevenissen op lacatie: de souk in Doha bij 43 graden Celsius – een James Bons tafereel in LA – dolfijnen op Bonaire – corrupte kevertjes in Mexico…mooie verhalen uit exotische oorden.

Uitgeverij Kok

NAAR BOVEN


 6
Mette goes China
Mette is een meisje van twaalf dat voor haar verjaardag met haar moeder mee mag op reis. Dat kan als haar moeder moet werken. Dat heet IPB (Indien Plaats Beschikbaar). Tijdens die reis ontmoet ze Jort, de zoon van de captain, die ook IPB mee is. Samen beleven ze in Peking allerlei spannende avonturen. Ze gaan met z’n viertjes onder andere naar de Verboden Stad en de Chinese Muur.
Het boek is natuurlijk een lekker spannend boek. Maar om je nog wat te laten opsteken van het land, de cultuur en over het vliegen staan er naast het verhaal hier en daar interessante weetjes. Dus na het lezen van het boek Mette goes China weet je bijvoorbeeld dat in China ongeveer 385 bedreigde diersoorten leven, bijvoorbeeld de reuzenpanda en wat IPB betekent.
De illustraties zijn van Samantha Loman en zijn heel bijzonder. Het lijken soms wel foto’s die ze op een grappige manier heeft bewerkt. Dan lijkt het hele verhaal nog echter!

Uitgeverij Bagage

NAAR BOVEN


 france-674x1024
Mette tours France
Mette gaat in het tweede deel van de serie weer samen met Jort op stap. Hun moeder en vader moeten vlak voor het einde van de Tour de France een groep journalisten naar Parijs brengen. Het vliegtuig zit er vol mee. Mette mag zelfs meehelpen met Roy, de steward.
Mette en Jort logeren deze keer bij een vriendin van Mette’s moeder, midden in Parijs. En daar beginnen ook meteen de avonturen als Mette een ketting koopt bij een illegale verkoper aan de voet van de Sacre Coeur. Er volgt uiteindelijk een achtervolging, worden Mette en Jort opgesloten en ziet het er zo 1, 2, 3 niet goed voor ze uit. Gelukkig maar dat Mette vaak van die zotte invallen heeft. Ook in dit verhaal hebben de prothese van Jort en de adoptie achtergrond van Mette weer een plaatsje. Soms kan dat ook zo maar goed van pas komen, of juist heel verwarrend werken.
De avonturen lopen maar net goed af, maar dan zijn Mette en Jort zelfs beroemd en krijgen ze een beloning.
De illustrator Samantha Loman heeft weer prachtige tekeningen gemaakt, ook met behulp van foto’s van Parijs.
De weetjes aan de zijkanten van de bladzijden staan weer vol interessante dingetjes die je dan zomaar weer weet na het lezen van het boek. Wist je bijvoorbeeld dat er per jaar wel 6 miljoen mensen naar de Eiffeltoren gaan? Dat bedoel ik nou. Je leest een leuk en spannend boek en je leert er zomaar iets bij!

Uitgeverij Kok

NAAR BOVEN


 cover-mettelovesNY_HR
Mette loves NY
In het derde deel mogen de geadopteerde Mette en de gehandicapte Jort weer mee met hun moeder en vader. Die werken allebei voor de KLM en daarom kunnen Mette en Jort voor een prikkie mee. Tenminste, als er een plekje aan boord over is.
Het is een heel bijzonder weekend in New York, want het is het weekend van de beroemde marathon. Natuurlijk willen ze daar niets van missen, maar er moet natuurlijk ook een heleboel bekeken worden in de rest van de stad. Je begrijpt wel dat dit niet zonder super spannende avonturen kan en of het goed afloopt…..eigenlijk ga ik daar niets over zeggen. Maar ik beloof je wel dat het SUPER spannend gaat worden.
Het boek staat ook weer boordevol leuke en grappige weetjes, dus als je het boek uit hebt weet je ook een heleboel over New York en de beroemde marathon. Tenminste, als je daar zin in hebt. Misschien is het verhaal wel zo spannend dat je het in 1 adem uitleest. Dat is helemaal niet erg, want dan begin je gewoon weer bij het begin. De weetjes staan aan de zijkanten van de bladzijden.
Ik wens je weer veel leesplezier!

Uitgeverij Bagage

NAAR BOVEN