Acupunctuur

Wat is acupunctuur:

Acupunctuur is het door middel van het gebruik van dunne naaldjes op zorgvuldig uitgekozen plaatsen in meridianen van het lichaam de balans herstellen die nodig is voor uw welbevinden. Meridianen zijn de energiebanen die uw organen en systemen in het lichaam voeden met energie. Wanneer er verstoringen zijn in de meridianen stroomt energie niet goed door en treden na enige tijd klachten op.

Voor wie:

Acupunctuur is geschikt voor vele uiteenlopende klachten zowel op het lichamelijk lijden als ook op geestelijk niet wel bevinden. Wij noemen u een aantal:
- allergieën
- aandoeningen van de luchtwegen
- aandoeningen van het maag- darmkanaal
- aandoeningen van het bewegingsapparaat
- aandoeningen van hart- en vaatproblemen
- eetproblemen
- hoge bloeddruk
- hoofdpijn/ migraine
- ondersteuning bij zwangerschap
- onvruchtbaarheid bij vrouwen
- slapeloosheid
- verslavingen
- zenuwpijn

Hoe:

Na het doornemen van een uitgebreide anamnese die u thuis kunt invullen volgt nog een pols en tongdiagnosiek op de praktijk zelf. Aan de hand van al deze gegevens wordt u uitgelegd welk behandelplan voor u op dit moment het meest geschikt is. U zult dan naaldjes op een aantal plaatsen op uw lichaam geprikt krijgen die een bepaalde tijd ( maximaal 20 minuten) moeten blijven zitten. Het prikken van de naaldjes is nagenoeg pijnloos en derhalve ook geschikt voor het behandelen van kinderen.

Op weg naar welbevinden en gezondheid

Na één of meerdere behandelingen zult u al effect merken van de acupunctuur. Acupunctuur is niet voor niets een eeuwenoude manier om gezondheid terug te vinden in uw eigen lichaam.