De auteur Geeri Bakker

Geeri Bakker werd geboren op 30 augustus 1959 in Medemblik.
Toen zij zeven jaar werd, was zij al vijf keer verhuisd, maar tijdens haar jeugd woonde zij in de Haarlemmermeer. Er was daar volop ruimte om te spelen en te fantaseren.
Als klein meisje wilde Geeri verpleegster worden en na de middelbare school ging zij naar Delft om daar de opleiding voor verpleegkundige te volgen. Tot haar 28ste heeft zij dit werk met heel veel plezier gedaan.
Omdat ze ook wel eens even wat anders wilde doen, werd zij in 1988 stewardess bij de KLM. Daar ontdekte ze hoe mooi de wereld was. En ook dat je naast het vliegen nog heel veel andere dingen kunt doen, zien en beleven. Het schrijven zit Geeri in het bloed. Haar vader was een echte verhalenverteller. Bij verjaardagen kon hij bijvoorbeeld spannende verhalen vertellen bij het kampvuur. Geeri zegt zelf: In de  Bakker familie zitten veel goede verhalenvertellers, maar ik schrijf ze op. Vakantieverslagen, werkstukken, schoolkrantjes, een blad voor de verpleegkundigen, later columnist voor het vakbondsblad van de KLM, redactielid, het behoort allemaal tot het voortraject van de auteur. In 2004 studeerde Geeri af als stressconsultant met het onderwerp Stress tijdens de adoptieperiode. De scriptie die zij schreef zou uiteindelijk haar eerste boek worden:
STAP, Stress Tijdens de Adoptie Periode.
Andere boeken volgden (www.beter-in-balans.com/boeken)
In 2011 verscheen haar eerste kinderboek:
Mette goes China en het idee om de serie een naam te geven volgde in 2012: Mette meets the world.
In 2012 kwam het tweede deel uit: Mette tours France.
In 2013 volgde het spetterende derde deel:
Mette loves New York.
Prijzen zijn nu allemaal 9,95
Naast het schrijven, wat Geeri een ' uit de hand gegroeide hobby' noemt, werkt zij als Assisttent Purser bij de KLM en werkt ze, samen met haar man in een praktijk (www.beter-in-balans.com) als voetreflexoloog. Ze hebben twee geadopteerde kinderen.
Geeri's hobby's zijn: lezen (natuurlijk…), trompet spelen, skiën, reizen, dingen organiseren en luieren.
Geeri houdt niet van: ingewikkeld doen, tuinbonen, postelein en gebakken lever.