Bachbloesem

Wat zijn Bachbloesem remedies

Bachbloesems zijn tincturen op basis van bloemen en planten die de balans terugbrengen in emotioneel verstoord evenwicht. Hierdoor kunnen hieraan gerelateerde lichamelijke klachten verminderen of verdwijnen. De gemoedstoestand van iemand komt vanuit geblokkeerde toestand weer in een vorm van balans.

Voor wie

Iedereen zal in zijn of haar leven momenten kennen waarbij de balans in emotioneel beleven even kwijt lijkt te zijn. Voor iedereen die niet op eigen kracht terug kan komen in dié balans van zijn leven kunnen één of meerdere bloesems van Bach (homeopathisch arts) de eigen kracht terug doen vinden.

Klachten op het gebied van

-angst ( alledaagse angsten, sombere, ongrijpbare, angst voor controleverlies, paniek)
-onzekerheid ( niet aardig gevonden worden, minderwaardigheid, mening van anderen laten prevaleren, geen keuze kunnen maken)
-onvoldoende belangstelling voor het heden ( dromerigheid, in het verleden leven, vermoeidheid, concentratieproblemen, PMS)
-eenzaamheid (ongeduldigheid, einzelganger, egotripper)
-overgevoeligheid voor invloeden of ideeën van buiten ( van binnen lijden/van buiten de clown, geen‘nee’ kunnen zeggen, jaloers, het verleden niet los kunnen laten)
-moedeloosheid en wanhoop ( rouwprocessen, uiterst verdriet, verdriet, trauma)
-overdreven zorg om het welzijn van anderen ( kritisch naar anderen, hard voor zichzelf, over-enthousiasme, overdreven liefde en aandacht voor anderen kunnen met behulp van Bachbloesem remedies weer een normale proporties krijgen.

Hoe

Tijdens een uitvoerig gesprek zal samen met u op ongedwongen wijze worden gezocht naar de voor u geschikte combinatie van remedies die u weer in een prettige gemoedstoestand zal brengen. U krijgt een flesje mee naar huis met gebruiksaanwijzing. Na één week heeft u telefonisch contact met de therapeut om uit te wisselen welk effect de behandeling op u heeft. Indien wenselijk komt u terug voor meerdere sessies.

Op weg naar welbevinden en gezondheid

Al na enkele dagen, soms nóg sneller kunt u het effect van de remedie merken. Vaak gebeurt dit op zodanige natuurlijke wijze dat uw omgeving nog eerder de verandering bij u merkt dan u zelf. Vooral bij kinderen en in acute situaties is het effect snel merkbaar. U zult, populair gesproken, weer lekkerder in uw vel komen te zitten.  
U bent beter bestand tegen de
dingen die op uw weg komen.