Voetreflexologie

Wat is voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie is meer dan alleen een voetmassage. Door het uitoefenen van druk op reflexpunten van de voet, die in verbinding staan met alle delen van het lichaam beïnvloedt de therapeut de conditie van de desbetreffende systemen. Hierdoor worden blokkades opgeheven, kan energie beter stromen en zal het lichaam beter gaan functioneren. De behandel-
methode in de praktijk Beter in Balans is gestoeld op de principes van
de B.E.R. ( Bond van Europesche Reflexologen).

Voor wie

Los van het feit dat een behandeling als zeer ontspannend wordt ervaren kan de reflexbehandeling bij tal van klachten worden ingezet.
Een aantal
noemen wij u:
- Abcessen en ontstekingen van algemene aard
- Artritis
- Astma en andere aandoeningen van de luchtwegen
- Constipatie en andere aandoeningen van het maag-darmkanaal
- Duizeligheid
- Eczeem en andere huidaandoeningen
- Gordelroos
- Holteontsteking
- Hoofdpijn en migraine
- Hoge / lage bloeddruk
- Ischias en andere rugproblemen
- Overgangsproblemen/PMS
- Slaapproblemen
- Stress
- Zwangerschapsbegeleiding / klachten

Hoe

Naar aanleiding van de door u thuis ingevulde anamnese wordt u een aantal behandelingen voorgesteld. Beide voeten worden altijd volledig behandeld. De inzet is een zeer ontspannen atmosfeer te creëren waardoor de reflexpunten optimaal kunnen worden bereikt. Meestal komen er tijdens de behandeling vragen van de kant van de reflexoloog en is pijn een indicatie om minder druk op dat punt uit te oefenen. Voor een therapeutisch effect is het bijna altijd nodig meerdere behandelingen te volgen. Aan bod komen ook leef- en voedingsgewoonten. Na maximaal vier behandelingen is meestal duidelijk of deze vorm van therapie voor u het meest geschikt is. De behandelingen duren ongeveer een uur.

Op weg naar welbevinden en gezondheid

Voetreflexzonetherapie is een voor de cliënt prettige, ontspannen wijze om aan de balans in lichaam en geest te werken. Prettig is het feit dat er geen oeverloze reeks behandelingen op u liggen te wachten. Al na twee of drie behandelingen ervaart u of deze vorm van therapie aanslaat. Samen met de therapeut overlegt u hoeveel behandelingen wenselijk zijn.